Ingredienser vi ikke tillader i pleje- og skønhedsprodukter

BEMÆRK: Nedenstående liste udvides løbende, og er med forbehold for fejl og mangler. Listen er et udtryk for vores og mange andres branchefolks mening, men er ikke en endegyldig videnskabelig facitliste. Vores hovedformål med listen er, at man som forbruger stiller sig kritisk overfor de produkter og ingredienser man bruger på sig selv og sine børn. ECO interesserer sig for vores forbrugeres helbred og for miljøet og vi bruger udelukkende regulerede, anerkendte og sikre ingredienser passende til farve makeup GMO FRI Ingen ingredienser er udtræk fra genetisk modificeret afgrøder.

Alkohol-denat. Det er en af ​​de alkoholer, der er truet. Det virker dårligt, men intet afgørende bevis for huden.

Camphor: Camphor tilføjer en blank, blank finish på negle. Det betragtes ikke nødvendigvis som et toksin, men det har været forbundet med alvorlig hudirritation og allergiske reaktioner.

C12-13 Alkyllactat: Syntetisk forbindelse afledt af mælkesyre og C12-15 alkoholer.

Denaturated Alcohol: På den sorte liste i EU, selvom det ikke er forbudt.

Dimethyl Ether: Dimetylæter (dimethylether, DME, internationalt dimethyl ether) er et organisk stof med formlen CH3OCH3. Dimetylæter er den simpleste æter, det er en farveløs gas

DBP (Dibutyl Phthalate): DBP er brugt til at minimere flisning og klassificeres som en hormonforstyrrende og er forbudt af EU. Det er også klassificeret af den australske regering som et re-produktivitet og hormonelt toksisk stof.

Formaldehyd er en neglelak hærder. Det er klassificeret som et kendt kræftfremkaldende stof af US National Toxicology Program.

Formaldehyd harpiks dette biprodukt af formaldehyd er ikke så testet som formaldehyd, men det er et mistænkt allergen.

Fyreforsøg, vi er mod dyreforsøg og tester kun på vores frivillige medarbejder, og os selv :-)

Nano teknologi baseret ingredienser er vi modstandere af denne sundhedsfarlige og potentielt giftige teknologi.

 p-Anisic Acid: En methoxybenzen, hvor skadelige mængder kan optages i huden. Generelt er benzener forbudt i forbruger produkter siden 1978.

Parabener  bruges som konserveringsmidler i bl.a. kosmetiske produkter. De tilsættes for at hindre bakterie- og svampevækst i produkterne. Nogle parabener er på EU’s liste over stoffer, som mistænkes for at være hormonforstyrrende. Eksempler på parabener Butylparaben og Propylparaben.

Parfum / Duft: kan medvirke til udvikling af parfume allergi.

Panthenol: En anden alkohol vi foretrækker at undgå.

Petroleum baserede ingredienser: Petrokemikalier er utroligt gennemgribende i skønhedsprodukter; så mange almindelige ingredienser stammer fra dem. Eksempler på disse:
  • Parafin wax.
  • Mineral oil.
  • Toluene.
  • Benzene.
  • Alt med PEG (polyethylene glycol)
  • Alt med DEA (diethanolamine) og MEA (ethanolamine)
  • Butanol og alle ord med butyl: butyl alcohol, butylparaben, butylene glycol. EDTA (ethylendiaminetetraeddikesyre)
  • Ethvert ord med propyl — isopropylalkohol, propylenglykol, propylalkohol, kokamidopropylbetain
  • Parfum eller duft - 95 procent af de kemikalier, der bruges i duft, er fra olie. Dette ene ord kan indeholde mange, mange kemikalier, som ikke behøver at blive opført og er sandsynligvis hormonforstyrrende.

Eksempel på sundhedsmæssigt problem med petrokemikalier er, at de kan gener Etere 1,4-dioxan, et stof, der vides at potentielt bidrage til nogle kræftformer. Det er også et nyretoksin, neurotoksin og et luftvejstoksin, for ikke at nævne at det er en af de førende forurener af grundvand. Miljøarbejdsgruppen (EWG) fandt, at en alarmerende 22 procent af alle konventionelle produkter til personlig pleje indeholder et usikre niveauer af 1,4-dioxan. EWG fandt også, at "disse sporforurenende stoffer i petro baserede ingredienser ofte let trænger ind i huden ... og at deres tilstedeværelse i produkter ikke er begrænset af statens sikkerhedsstandarder."

Sodiumlaureth Sulfat (SLES) og Sodiumlauryl Sulfat (SLS).

Er de 2 mest almindelige sæbestoffer i shampoo og sæber. Begge stoffer, som er sulfatbaserede, er desværre hud irriterende, hvilket kan resultere i tør og kløende hun/hovedbund.Selve hårstrået kan også påvirket af de stærke sæbestoffer, hårets beskyttende skællag ødelægges, det betyder at håret bliver mindre modstandsdygtigt over for ydre påvirkninger. Og at hårstrået suger mere vand til sig,som gør at proteiner i hårets kerne vaskes ud. Brug i stedet shampoo og sæber med sodium coco-sulfat, som er et mildere sulfat-baseret sæbestof udvundet fra kokosnød.

Talkum er en ingrediens der bruges til at materer og suge sved. Bruges eks i deodoranter, tørshampoo og foundation. virker udtørrende på huden tilstopper porene i huden. Molykylerne i talkum er større end eks majssilke og derfor tilstopper talkum  æs evt mere på :https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/talcum-powder-and-cancer.html

 

Tridecane: Forventes ikke at være potentielt giftig eller skadelig for huden, MEN mistænkes for at være et miljøtoksin! Ikke anbefales til en solcreme !!!

Toluen: Dette opløsningsmiddel bruges til at opløse maling, blæk og klæbemiddel, blandt andre materialer; det er begrænset af Den Europæiske Union og anført i Californiens stat Prop 65 som et kemisk stof, der er skadeligt for fosterudviklingen, selvom det er anfægtet af nogle neglelakfabrikanter.

Tridecyl Salicylat: Tridecyl-salicylat er en ester af salicylsyre, også kendt som en beta-hydroxysyre (BHA). Tridecyl-salicylat findes i produkter til personlig pleje som en fugtighedsbestanddel, selvom dens oprindelige form, salicylsyre, generelt anvendes som en acne-behandlingsbestanddel på grund af dens eksfolierende egenskaber. Potentielt allergifremkaldende

Titandioxid (CI 77891): Titandioxid er et naturligt forekommende mineral, der udvindes fra jorden og derefter videreforarbejdes og oprenses til brug i forbrugerprodukter. Også kendt som titanium (IV) oxid eller titan er det den naturligt forekommende forbindelse bestående af metal titan og ilt. Titandioxid bruges sikkert i mange produkter fra maling og mad til medicin og kosmetik. Det spiller også en kritisk rolle i nogle solcreme-produkter som en måde at beskytte huden mod solens skadelige ultraviolette stråling. Allerede på sortlisten i nogle lande (Sverige f.i.), da det kan være kræftfremkaldende.

Kilder:

cosmeticsinfo.org

parchem.com

mst.dk