Dette blogindlæg er skrevet af vores gæsteblogger Tina Hemmeløff fra Klinik for kropslig og mental sundhed.

Tina arbejder til dagligt med at hjælpe og vejlede omkring hvordan man tager styringen i sit eget liv.


Sundhed - handler også om hvordan du har det inden i

De fleste af os har en ide om, hvad der styrker vores sundhed og hvad der gør det modsatte. Vi træffer hele tiden bevidste eller ubevidste valg om, hvad der er godt for os. Hvad vi spiser, hvilke produkter vi vælger osv.

Sundhed handler ikke kun om, hvad vi indtager, men også om, hvordan vi har det inden i. Vores tanker, følelser sætter spor i kroppen. Positive som negative. Når vi er presset, bekymret, ked af det eller bange reagerer kroppens muskler og vores åndedræt ændrer sig. Musklerne spænder op og vores åndedræt bliver mere overfladisk og mindre dybt. Modsat når vi er trygge, slapper kroppen af og vores vejrtrækning bliver lettere.

Oftest opdager vi slet ikke, hvordan vores liv (job, familie, de mennesker vi omgås) påvirker os på daglig basis. Vi mærker symptomerne som fx ondt i hovedet, nakkespændinger, dårlig søvn og ondt i maven. Vi forsøger at gøre noget ved symptomerne, men får ikke lokaliseret årsagen til, at vores krop reagerer. Når kroppen giver små stopsignaler, er der noget i vores liv, der ikke hænger sammen. Noget der er for meget, som vi ikke får sat en grænse for.

 

Find ubalancen

På sigt kan det gå udover vores sundhed at overhøre kroppens grænser. Ubalance i krop og sind taler altid et tydeligt sprog med mange forskellige symptomer. For nogle kan det betyde en lang pause fra det liv man ellers kender, for at komme sig igen, fysisk og mentalt.

Bliver vi gode til at koble kroppens signaler med det liv vi lever, kan vi aktivt administrerer og navigere vores liv/ helbred i en sundere og stabil retning. Med andre ord, når du forstår hvad du mærker, kan du træffe drøn gode valg, der passer TIL dig og PÅ dig.

Spørg dig selv:

  • Hvor i mit liv sidder min hovedpine?
  • Hvad er det jeg automatisk stiller op til, uden egentlig at have lyst?


Mærk og lyt


 

Du kan finde mere information om Tina Hemmeløff og hendes klinik ved at besøge hendes website og facebook side.

Tina Hemmeløff

Tina Hemmeløff